Etsitkö helppoa ja herkullista arkiruokaa? No, tässäpä sulle pelastus: kreikkalainen kana-kasvispelti. Tää resepti on just sitä arjen taikaa parhaimmillaan – nakkaat vaan kaikki ainekset pellille ja uuniin, ja voilà! Välimeren maut valtaavat sun keittiön, anna mennä, pistä peltiin ja nauti!
Tarjoile itsetehtyjen lohkopottujen, riisin tai couscousin kera? Tai ehkä haluat nauttia sen sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Kreikkalainen kana-kasvispelti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesAinekset:
500 g broilerin rintafileitä
2 punaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
1 sitruuna
- Marinadi
2-3 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
5 valkosipulinkynttä murskattuna
¾ tl suolaa
¼ tl pippuria
2 tl paprikamaustetta
1 rkl oreganoa
- Extraa
1 dl (kalamata)oliiveja
murenevaa fetajuustoa esim Apetina
Koristeeksi: tuoretta basilikaa tai persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200° C:seen.
- Tee marinadi sekoittamalla pienessä kulhossa kaikki ainekset sekaisin. Kaada puolet marinadista rintafileiden joukkoon. Sekoita hyvin ja laita sivuun.
- Paloittele paprika, sipuli ja kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Laita kaikki kasvikset kulhoon sekaisin ja kaada sekaan loput marinadista. Asettele fileet isoon uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille ja kasvikset niiden ympärille. Laita vuokaan väliin puolitettu sitruuna. Rouhaise vielä hiukan suolaa ja pippuria päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Lopuksi isää kana-kasvispellin päälle oliivit, murenna feta ja ripottele silputtuja yrttejä.