Kukkakaalinachot paistetaan rapeaksi, päälle lisätään mustapapuja, kirsikkatomaatteja, punasipulia, juustoa, jalopenoja ja tuoretta korianteria. Herkullinen ruoka, jonka voit tarjoilla alkupalana, välipalana, lisukkeena tai pääruokana.
Postaus saattaa sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.
Kukkakaalinachot
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetServings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
n. 400 g kukkakaalia
3 rkl öljyä
1 rkl *ravintohiivahiutaleita
valkosipulijauhetta
(ripaus cayennepippuria)
1 kasvisliemikuutio + 2-3 rkl vettä
- Lisäksi
1/3 tlk *mustapapuja
100 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
juustoraastetta
(1 tuore jalopeno)
- Lopuksi
tuoretta korianteria
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja laita kulhoon. Mausta öljyllä, ravintohiivahiutaleella, tulisella mausteella ja valkosipulijauheella. Lisää joukkoon myös kasvisliemikuutio, joka on sekoitettu tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin sekaisin.
- Levitä kukkakaalit uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunissa rapeaksi ja kullanruskeaksi reunoilta n.10 minuuttia. Jätä napakaksi.
- Ota kukkakaalit uunista ja ripottele päälle pavut, puolitetut tomaatit, punasipuli silppu, japalenoviipaleet ja juustoraaste. Laita takaisin uuniin n. 5 min ajaksi, kunnes juusto sulaa. Ota uunista ja ripottele päälle korianteria. Nauti!