Tomaatti-mozzarella-basilika yhdistelmä on hyvin klassinen yhdistelmä, ja se combo toimii aina. Tomaatti-mozzarellaleivät ovat todella helppo ja herkullinen väli-, ilta- tai alkupala. Kun leivät valmistaa uunissa tulee niistä superhyviä.
![Lämpimät tomaatti-mozzarellaleivät](https://hyvaahuomenta.fi/wp-content/uploads/2023/04/Lampimat-tomaatti-mozzarellaleivat-814x1024.jpg.webp)
Pitäisit varmasti näistäkin lämpimistä leivistä:
paahdetut-tomaatti-hummusleivat
Grillattu-ricotta-tomaattileipä
Grillatut-kreikkalaiset-leivat
Lämpimät tomaatti-mozzarellaleivät
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalatDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
5
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
4 palaa leipää (vehnä, täysjyvä, kaura)
4 tl tomaattipyrettä
125 g mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
- Leivän päälle
tuoretta basilikaa
Valmistus ohjeet:
- Leikkaa mozzarella 8:aan osaan. Puolita tai viipaloi tomaatit.
- Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Levitä teelusikallinen tomaattipyrettä leipien päälle. Laita seuraavaksi mozzarella viipalet ja lopuksi tomaattiviipaleet. Ripottele suolaa, mustapippuria ja valkosipulijauhetta päälle.
- Paista leipiä uunissa 225 asteessa n. 15 min, kunnes leivät näyttää kauniin varisiltä ja juusto on sulanut. Voit käyttää myös grillivastusta, silloin aika on lyhyempi.
![Grillattu-ricotta-tomaattileipä Kananmuna-feta-leipakupposet Grillatut-kreikkalaiset-leivat Munaleipakupit Juusto-kasvis-sandwich Avokado-kananmunatoastit terveellinen-aamupalaleipa ruisleipa-kanamunalla-ja-pinaatilla chilinen-uppomuna-avokadoa-ja-taysjyvaleipaa](https://hyvaahuomenta.fi/wp-content/uploads/2023/04/Lampimat-tomaatti-mozzarellaleivat_2-819x1024.jpg)