Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi. Tässä reseptissä uunissa paahdettujen perunoiden joukkoon sekoitetaan raastettua punakaalia ja silputtua ruohosipulia. Maistuu todella raikkaalta ja niin maukkaalta. Perunat tarjoillaan valkosipulilla ja persiljalla maustetun kastikkeen kanssa.
Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus on öljyn määrä ja uunin lämpötila. Mitä enemmän öljyä perunoihin laitetaan sitä rapeampia niistä saadaan. Ohjeessani on käytetty vain 2 rkl öljyä. Jos siis haluat todella rapeat perunat lorauta lisää öljyä. Lohkoperunoihin kannattaa valita kiinteä- tai yleisperuna.
Lohkoperunoita ja yrttikastiketta
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4
servings15
minutes20
minutesAinekset:
1 kg kiinteitä pieniä perunoita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
2 dl raastettua punakaalia
1/2 ruukkua ruohosipulia
- Kastike
200 g kevyt (10%) creme fraichea (tai kermaviiliä)
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
2 rkl punasipulisilppua
suolaa
1-1,5 tl hunajaa
reilusti tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi (6-8 osaan). Sekoita öljy, mausteet ja perunalohkot isossa kulhossa.
Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Paista lohkoperunoita 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet sopivasti väriä. - Perunoiden paistuessa valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Suikaloi punakaali (esim. mandoliinilla tai juustohöylällä) ja pieni ruohosipuli.
- Ota lohkot uunista. Sekoita sekaan suikaloidut kaalit ja silputtu ruohosipuli.
- Tarjoile perunat lämpimänä dippikastikkeen kanssa.