Marjajogurttipalat ovat herkullisia ja maistuvat välipalana tai miksei vaikkapa aamupalanakin. Varsinkin kesällä on loistava, viileä ja raikas välipala. Jogurttipalat on helppo valmistaa, tarvitset vain jogurttia, hunajaa ja marjoja. Jogurttipalat kovettuvat pakastimessa muutamassa tunnissa. Voit vaihdella käyttää kaikenlaisia marjoja tai vaikkapa hedelmäpalojakin.
Lisää loistavia raikkaita välipaloja löydät täältä:
Jääjogurtti-mangosta
Jogurttimarjat
Kesän-raikkain-ja-kevyin-valipala
Berries jogurtti ohje
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Makean nälkäänDifficulty: Helppo8
servings10
minutesAinekset:
- Mansikka-suklaa-jogurttipalat
300g Arla lempi kreikkalainen jogurtti 6% tai jotain vastaavaa
1-3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 tl vanilijauutetta
tuoreita mansikoita
peacanpähkinöitä tai jotain muita pähkinöitä
70 % suklaata sulatettuna
- Mustikka-jogurttipalat
300g Arla lempi kreikkalainen jogurtti 6% tai jotain vastaavaa
1-3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 tl vanilijauutetta
1 prk mustikka Roberts Berries juomaa
n. 1 dl tuoreita mustikoita
Valmistus ohjeet:
- Sekoita hunaja ja vanilijauute jogurtin joukkoon. Maistele makeus ja lisää tarvittaessa makeutta.
- Levitä jogurtti tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan.
- Mustikka: valuta juomaa jogurtin päälle noroina. Vedä tikulla marmorikuvioita.
Mansikka-suklaa: sulata mirossa suklaata ja anna sen vähän jäähtyä. Valuta suklaata jogurttilevyn päälle. - Ripottele kokonaiset mustikat tai pienityt mansikat ja pähkinät jogurttilevyn päälle.
Laita pakkaseen n. 2-3 h ajaksi. - Leikkaa levy veitsellä paloiksi. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä rasiassa pakastimessa.