Tomaattirisotto on todella herkullista ja helppo valmistaa. Tomaattia laitetaan risottoon murskana sekä tuoreena. Paljon tuoretta basilikaa ja mozzarellaa päällä, uskomattoman hyvää.
Käytin Muttin kirsikkatomaatti tomaattimurskaa. Lisäsin myös sipulimaustetta ohjeen lisäksi.
Maistuuko kanarisotto helppo-kanarisotto
Sienirisoton ohjeen löydät täältä sieni-pinaatti-risotto
Tomaatti risotto
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
6
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesTotal time
40
minutesAinekset:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3,5 dl risottoriisiä
1 tlk tomaattimurskaa
ripaus sokeria n. 1 tl
vajaa 1 l kasvislientä
1 dl kylmää vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
- Päälle:
1 pieni pkt kirsikkatomaatteja puolitettuna
tuoretta basilikaa silputtuna runsaasti
1 -2 pkt pieniä mozzarellapalloja 8,5% (Lidl)
- Tarjoiluun
Balsamicoa
Valmistus ohjeet:
- Laita kattilaan kuumenemaan vesi ja kasvisliemikuutiot (tai fondi).
- Kuulota pieneksi silputtua sipulia ja valkosipulia öljytikassa hetken aikaa. Lisää riisi ja paista käännellen n. 5 min, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Kaada pannulle 1 dl nestettä, jossa valkoviinietikka ja sekoittele, kunnes neste imeytyy.
- Lisää tomaattimurska ja ripaus sokeria. Keitä hetken aikaa kasaan.
- Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä keskilämmöllä 17–25 minuuttia riisi lajista riippuen.
- Kypsennä risottoa kunnes riisissä on vielä hieman purutuntumaa jäljellä.
Lisää kypsään risottoon puolitetut kirsikkatomaatit, pikku mozzarellapallot ja tuore basilika. Mausta pippurilla ja suolalla. Jos haluat voit päälle lorauttaa balsamicoa.