Viime viikolla kokkailtiin sienirisottoa. Meillä oli iso määrä Portobello sieniä ja pinaattiakin löytyi jääkaapista, joten tuloksena oli riosttoa jossa oli sieniä ja pinaattia. Risotot on musta superhyvää ruokaa.
Sieni-pinaatti risotto on valmistettu marinoiduista Portobello sienistä. Sienet on marinoitu appelsiini marinadissa. Voit hyvin käyttää muitakin sieniä ja voit jättää marinointivaiheen kokonaan poiskin. Mä en ole käyttänyt valkoviinia risotossa, vaan olen aina käyttänyt sitruunaa risotoissa.
Sieni-pinaatti risotto (6-8 annosta)
Sienimarinadi
- 6 portobello sientä
- 3/4 dl appeliinimehua
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl shirachaa
- 1tl paprikamaustetta
- 1 sitruunan mehu
- suolaa tai soijakastiketta maun mukaan
Paloittele sienet ja laita kulhoon tai pussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada sienien päälle. Ravista hyvin, anna marinoitua vähintään 15min tai yön yli jääkaapissa.
Paista sienet pienessä öljytilkassa ennen kuin lisäät ne risottoon.
Risotto
- 300g ristottoriisiä
- 1/2-1 pss babypinaattia
- 1 l kasvislientä
- 1dl vettä jossa ½ sitruunan mehu tai 1rkl omena viinietikkaa
Kuumenna öljy pannussa. Lisää joukkoon riisit ja kuullota ne öljyssä. Kaada joukkoon sitruunavesi. Sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kasvislientä vähitellen koko ajan sekoitellen. Lisää lientä aina kun edellinen liemi on imeytynyt. Jatka kypsentämistä kunnes riisi on napakan pehmeää (15-20 min).
Lisää risottoon lopuksi paistetut sienet ja huuhdeltu babypinaatti. Sekoittele ja tarjoile heti.