Tomaattirisotto on todella herkullista ja helppo valmistaa. Tomaattia laitetaan risottoon murskana sekä tuoreena. Paljon tuoretta basilikaa ja minimozzarellaa päällä, uskomattoman hyvää.
Maistuuko kanarisotto helppo-kanarisotto
Sienirisoton ohjeen löydät täältä sieni-pinaatti-risotto
Tomaatti risotto
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
6
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesTotal time
40
minutesAinekset:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3,5 dl risottoriisiä
1 tlk tomaattimurskaa
ripaus sokeria n. 1 tl
vajaa 1 l kasvislientä
1 dl kylmää vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
- Päälle:
1 pieni pkt kirsikkatomaatteja puolitettuna
tuoretta basilikaa silputtuna runsaasti
1 -2 pkt pieniä mozzarellapalloja 8,5% (Lidl)
- Tarjoiluun
Balsamicoa
Valmistus ohjeet:
- Laita kattilaan kuumenemaan vesi ja kasvisliemikuutiot (tai fondi).
- Kuulota pieneksi silputtua sipulia ja valkosipulia öljytikassa hetken aikaa. Lisää riisi ja paista käännellen n. 5 min, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Kaada pannulle 1 dl nestettä, jossa valkoviinietikka ja sekoittele, kunnes neste imeytyy.
- Lisää tomaattimurska ja ripaus sokeria. Keitä hetken aikaa kasaan.
- Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä keskilämmöllä 17–25 minuuttia riisi lajista riippuen.
- Kypsennä risottoa kunnes riisissä on vielä hieman purutuntumaa jäljellä.
Lisää kypsään risottoon puolitetut kirsikkatomaatit, pikku mozzarellapallot ja tuore basilika. Mausta pippurilla ja suolalla. Jos haluat voit päälle lorauttaa balsamicoa.