Mehevä-raejuusto-porkkanasiemenleipä_2

Mehevä raejuusto-porkkanasiemenleipä

Kaipaatko helppoa ja ravitsevaa leipäreseptiä, joka onnistuu ilman vaivaamista? Tämä raejuusto-porkkanasiemenleipä on täyteläinen, mehevä ja täynnä hyvää tekeviä aineksia – kauraa, siemeniä, porkkanaa ja proteiinipitoista raejuustoa. Yksi kulho, nopea sekoitus ja uuni hoitaa loput! Tämä leipä sopii täydellisesti aamupalalle, välipalaksi tai lisukkeeksi keiton kylkeen. Ja parasta? Se maistuu taivaalliselta esimerkiksi hummuksen, avokadon tai munavoin kanssa. Testaa ja ihastu!

 

Katso linkin takaa IgReels – , miten nämä tehdään!
➡️ Raejuusto-porkkanasiemenleipä

Mehevä-raejuusto-porkkanasiemenleipä_1

Ainekset:

  • 200 g raastettua porkkanaa 
  • 200 g kaurahiutaleita
  • 300 g täysrasvaista raejuustoa
  • 2 rkl pellavansiemeniä 
  • 70 g siemenmix  (esim. auringonkukka, kurpitsa, seesami)
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ½–1 tl suolaa (maun mukaan)
  • 1 tl kuivattuja yrttejä (esim. valkosipulimauste, oregano ja  timjami)

Laita uuni kuumenemaan 180 °C (lämpotila riippuu uunista, jos tummuu liikaa pienennnä lämpötilaa))

  1. Raasta porkkana

  2. Sekoita ainekset: Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Taikinan kuuluu olla paksua mutta muotoiltavaa – jos tuntuu liian kostealta, lisää vähän kaurahiutaleita.

  3. Muotoile leipä: Kostuta kädet ja muotoile taikinasta soikea leipä leivinpaperin päälle.  Pidä korkeus tasaisena, ei liian paksu, jotta kypsyy hyvin.

  4. Paista leipä: Paista 180 °C:ssa noin 60 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja leipä on täysin kypsä. Testaa kypsyys työntämällä tikku leipään – jos se tulee ulos puhtaana, leipä on valmis.

  5. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Seuraa somessa!