Nämä Mozzarella-pesto sandwichit vievät kielen mennessään. Valmistaminen vie hiukan aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Uunissa paahdetut kasvikset, mozzarella ja kevyempi kotitekoinen pestokastike leipäviipaleiden välissä on niin herkullista. Voit oikaista ohjetta käyttämällä valmista pestokastiketta ja säilyke paprikoita. Leipäviipalaleiden tilalla voit käyttää myös esim. pitaleipiä tai torillawrappejä. Jos pidät paahdetusta leivästä, kannattaa leivät paahtaa.
Sandwich taskut on taiteltu leivinpaperista, löydät ohjeen täältä: https://hyvaahuomenta.fi/evastasku-leivinpaperista/
Kevyemmän pestokastikkeen ohjeen löydät täältä: https://hyvaahuomenta.fi/kevyempi-pestokastike/. Ehdit valmistaa peston silläaikaa, kun vihannekset ovat uunissa.
Munakoiso, mozzarella & pesto sandwichit
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: PikkusuolaisetDifficulty: Helppo6
servings15
minutes40
minutesAinekset:
2 paprikaa
1 iso tai 2 pientä munakoisoa
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
- Lisäksi
Mozzarella pallo
rucolaa
12 palaa leipää
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Huuhtele paprikat, poista siemenkota ja puolita paprikat. Laita paprikat uunipellille ja suihkauta oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria paprikoiden sisäpuolelle. Levitä paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä.
- Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Laita munakoisot kulhoon ja lisää balsamiviinietikka, öljy, suola ja pippuri, sekoita. Anna marinoitua sen aikaa kun paprikat ovat uunissa. Laita munakoisot tasaisesti pellille ja paahda 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
- Ota paprikat pois uunista ja jäähdytä muovipussissa, jolloin kuoret irtoavat helpommin. Irrota kuoret veitsellä.
- Täytä (paahdetut) leipäviipaleet pestolla, uunikasviksilla ja mozzarella paloilla. Nauti välipalana tai kevyenä lounaana!
Notes
- Jos et ole munakoison ystävä, voit korvata munakoison esim. kesäkurpitsalla.