Näin uudenvuoden aikaan monessa suomalaiskodissa nostetaan perunasalaatti juhlapöydän tähtitilaan. Mutta hei, eipä unohdeta, että tämä herkku rokkaa myös ihan tavallisena tiistaina! Munasta ja perunasta loihtimani salaatti tuo mukanaan tutun perunasalaatin maun, mutta hiukan kevyemmässä paketissa – aivan loistavaa!
Juju on pienissä muutoksissa. Heivaan perinteisen majoneesin syrjään ja käytän sen tilalla kevytmajoneesia ja jatkan sitä kreikkalaisella jogurtilla. Tadaa, samanlainen herkullinen maku, mutta ilman sitä “apua, liikaa kaloreita” -fiilistä. Ja hei, kesällä kokeilkaa tätä uusista perunoista, nam.
Parhaimmillaan salaatti on maustuneena, eli seuraavana päivänä.
Lisää perunasaaatti ohjeita löydät täältä: Avokado-perunasalaatti, Yrttinen perunasalaatti ja Paahdettu-perunasalaatti
Muna-perunasalaatti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo6
servings30
minutes40
minutesAinekset:
1 kg kiinteitä perunoita keitettynä
suolaa keitinveteen
1 punasipuli silputtuna
3-4 kananmunaa kovaksi keitettynä
- Kastike
80-100 g kevyt majoneesia
100 g kreikkalaista jogurttia
n. 3 rkl makeaa maustekurkkurelissiä
2 rkl omenaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
2-3 tl hunaja dijon-sinappia tai jotain makeaa sinappia
suolaa ja pippuria
- Koristeeksi
tuoretta tilliä
Valmistus ohjeet:
- Keitä perunat, mutta varo keittämästä liian pehmeiksi. Anna perunoiden jäähtyä ennen niiden sekoittamista kastikkeeseen.
- Tee sillä aikaa kastike. Yhdistä kulhossa kastikeainekset ja sekoita. Maistele.
- Siirrä jäähtyneet pilkotut perunat suureen kulhoon. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja pilkotut munat. Lisää kastike ja sekoita varovasti. Mausta lisäsuolalla ja pippurilla maun mukaan. Koristele halutessasi tillillä.
Notes
- Kananmunat voi ripotella salaatin päälle.