Herkullinen ja täyttävä patonki, jolla varmasti lähtee nälkä. Patongin voi grillata tai valmistaa uunissa. Patongin sisään sulatetaan mozzarellaa ja sen jälkeen valmistetaan munakas, joka pienitään ja laitetaan patongin sisään marinoitujen tomaattien kanssa. Superhyvää! Maistuu erinomaisesti vaikkapa lounaalla tai iltapalana.
Näitäkin leipiä voit valmistaa joko grillissä tai uunissa:
Grillattu-ricotta-tomaattileipa
Kananmuna-feta-leipakupposet
Grillatut-kreikkalaiset-leivat
Munaleipakupit
Munakas patonki
Course: Väli -ja iltapalatDifficulty: Helppo2
servings15
minutes5
minutesAinekset:
Pieni täysjyväpatonki tai vastaava
1 pallo (kevyt) mozzarellaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
3-4 kananmunaa
ruohosipulia
tuoretta basilikaa
(salaatinlehtiä tai pinaattia)
(Tuoretta chiliä tai esim. tabascoa)
Valmistus ohjeet:
- Puolita kirsikkatomaatit. Laita ne pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa ja pippuria. Jätä sivuun maustumaan.
- Leikkaa lovi patonkiin niin, ettei se leikkaannu kokonaan. Leikaa mozzarellapallosta siivuja ja laita ne patongin sisälle pohjalle. Laita patonki grilliin tai uuniin (150 astetta) hetkeksi, kunnes juusto on sulahtanut.
- Valmista sillä aikaa munakas. Sekoita munat haarukalla sekaisin ja lisää ruohosipulia joukkoon. Lisää myös ripaus suolaa. Lisää pannulle nokare voita ja kaada munakasseos pannulle. Pyörittele seosta hetken aikaa pannulla. kunnes se on hyytynyt. Rullaa munakas ja leikkaa paloiksi.
- Laita patongin pohjalle marinoituja tomaatteja ja salaattia halutessasi. Laita munakasta ja lopuksi vielä päälle tomaatteja ja tuoretta basilikaa (ja chiliä)