Kesällä voisin syödä vaikka joka päivä uusia perunoita. Varsinkin alkukesällä kun perunat ovat makeita ja niin maukkaita. Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella on minun versioni hölskypotuista/murskaperunoista. Murskaperunat valmistan tekemällä kermaviilistä kastikkeen, johon lisään paljon sinappia, paljon ruohosipulia ja tilliä. Kastike sekoitetaan perunoiden ja keitettyjen kananmunien kanssa sekaisin niin, että perunat murskaantuvat.
Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella sopii kaveriksi kaikille grilliherkuille ja esim uunilohelle.
Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella
- 1 kg uusia perunoita
- 1 prk kevyttä kermaviiliä
- 1 dl ruohosipuli silppua
- 1 dl tillisilppua
- 2 rkl Dijon hunajasinappia (tai jotain muuta makeaa sinappia)
- suolaa
- 2-4 keitettyä kananmunaa
- Laita uudet perunat kiehuvaan reilusti suolalla maustettuun veteen. Keitä perunoita n.15-20 minuuttia kunnes ovat pehmeitä, mutta kuitenkin napakoita. Kaada vesi pois ja laita hetkeksi takaisin liedelle, jotta ylimääräinen vesi haihtuu pois.
- Valmista kastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon sinappi, suola ja tilli- ja ruohosipulisilppu.
- Lisää kastike perunoiden joukkoon kattilaan. Sekoita voimakkasti niin, että perunat hieman murskaantuvat. Voit myös hölskyttää kattilaa, jotta perunat murskaantuvat.
- Nosta perunat tarjoilukulhoon ja lisää pienityt kananmunat perunoiden päälle (tai sekoita joukkoon).
- Koristele tillisilpulla.
- Kermaviili kestää kuumennusta, jos tuntuu, että perunat jäähtyvät liikaa.