Vähän terveellisempi nachopelti valmistetaan ruisleivästä. Lopputulos on ainakin minun mielestäni jopa perinteistä parempi :) Tähän voi mainiosti käyttää jo kuivahtaneita ruisleipäviipaleita. Minun viipaleeni olivat ehkä vähän liian paksuja. Ohuempi reikäleipä, Oululainen tai Vaasan ruispalat sopisivat loistavasti tähän nachopeltiin. Nachopellin valmistaminen ei ole kovin monimutkaista. Ruisleivät viipaloidaan ja laitetaan 10 minuutiksi uuniin. Sillä aikaa tehdään helppo salsa ja valmistetaan valkosipulinen vähän kevyempi juustokastike. Lopuksi pelti viimeistellään avokadosiivuilla tai cuacamolella ja tuoreella korianterilla. Suosittelen todellakin laittamaan korianteria, se on aivan loistava lisä tähän herkkuun. Yum, sanon minä :)
Nachopelti ruisleivästä
2-4 annosta
- Muutama viipale ruisleipää, niin että pelti täyttyy
- oliiviöljyä
- Maldon merisuolahiutaleita
- Salsa:
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 pieni punasipuli
- 2 dl pakaste maissia sulatettuna
- 2 dl mustapapuja valutettuna
- Valkosipulinen juustokastike:
- 1 tl öljyä
- 2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 rkl jauhoja
- 1,5 dl maitoa
- 100 g chili-paprika kevyt tuorejuustoa (Viola)
- n. 60 g tavallista (kevyt) juustoa (+ extraa päälle jos haluat)
- suolaa ja mustapippuria
- chilimaustetta
- Päälle: tuoretta korianteria ja 1-2 avokadoa tai guacamolea ja halutessasi ja tuoretta chiliä
Guacamolen ja avokadotahnan ohjeet löydät täältä:
ihana-guacamole
avokadotahna
Valmistus:
- Leikkaa ruisleipäviipaleet nachon kokoisiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Suihkauta oliiviöljyä päälle ja ripottele halutessasi Maldon merisuolahiutaleita..
- Laita ruisleipäviipaleet uuniin 200 asteeseen n. 10-20 minuutin ajaksi kovettumaan. Kuivatusaika riippuu leivän paksuudesta. Tarkkaile, ettei viipaleet pala.
- Valmista sillä aikaa salsa. Laita kulhoon sulaneet maissit, valutetut mustapavut, hienoksi pilkotut paprikat ja sipulit. Sekoita.
- Valmista juustokastike: Lisää kattilaan öljyä, lisää öljyn sekaan murskatut valkosipulin kynnet. Sekoita minuutin ajan. Lisää sipulin joukkoon maito, jonka sekaan on sekoitettu ruokalusikallinen jauhoja. Sekoittele hetki ja lisää tuorejuusto sekä raastettu tavallinen juusto. Mausta pippurilla, chilimausteella ja halutessasi lisää ripaus suolaa.
- Ota leipänachot poois uunista. Ripottele salsa niiden päälle tasaisesti. Lusikoi puolet juustokastikkeesta päällimmäiseksi. Jätä puolet kastikkeesta kattilaan lämpimään, myöhempää dippailua varten. Laita pelti takaisin uuniin n. 10 minuutin ajaksi.
- Koristele Nachopelti ruisleivästä – korinterilla ja avokado siivuilla tai cuacamolella. Dippaile leipäpaloja juustokastikkeessa. Nauti!