Nyhtökaurapasta on terveellistä, herkullista ja nopea valmistaa. Pasta sopii kaikille niin vegaaneille kuin sekasyöjillekkin. Siinä ei ole käytetty maitotuotteita ja pastan voi vaihtaa gluteiinittomaan. Vihanneksina olen käyttänyt tässä parsakaalia ja paprikaa.
Täältä löydät lisää nyhtökaura reseptejä:
Kaali-kasvispaistos-nyhtokauralla
Nyhtokaura-munakasvuoka
4
servings10
minutes20
minutesAinekset:
240 g GoldenGreen Nyhtökaura -tomaatti
1 parsakaali (tai varsiparsakaalia)
1 paprika
1 iso sipuli tai 2 pientä
4 valkosipulinkynttä
1 tlk Mutti säilykekirsikkatomaatteja tai Mutti tomaattimurskaa
2 tl oreganoa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
n. 2 dl vettä (sen verran, että vihannekset peittyy)
- Lisäksi
200-250 g tagliatelle pastaa tai jotain muuta pastaa
tuoretta chiliä tai chilimaustetta
parmesaaniraastetta
tuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa
Valmistus ohjeet:
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika. Pieni chili.
- Kuullota paprika, chili, sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää punaviinietikka ja oregano, anna viinietikan haihtua. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kastike kiehuvaksi. Lisää nyhtökaura ja parsakaali kastikkeen joukkoon. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaalit ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile nyhtökaurakastike pastan kanssa. Raasta päälle parmesaania. Viimeistele annokset tuoreella persiljalla tai basilikalla.