Nyhtökaurapasta

Nyhtökaurapasta

Nyhtökaurapasta on terveellistä, herkullista ja nopea valmistaa. Pasta sopii kaikille niin vegaaneille kuin sekasyöjillekkin. Siinä ei ole käytetty maitotuotteita ja pastan voi vaihtaa gluteiinittomaan. Vihanneksina olen käyttänyt tässä parsakaalia ja paprikaa.

Nyhtökaurapasta

Täältä löydät lisää nyhtökaura reseptejä:

Kaali-kasvispaistos-nyhtokauralla

Nyhtokaura-munakasvuoka

Nyhtökaurapasta

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ainekset:

  • 240 g GoldenGreen Nyhtökaura -tomaatti

  • 1 parsakaali (tai varsiparsakaalia)

  • 1 paprika

  • 1 iso sipuli tai 2 pientä

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 tlk Mutti säilykekirsikkatomaatteja tai Mutti tomaattimurskaa

  • 2 tl oreganoa

  • suolaa ja mustapippuria

  • 2 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)

  • n. 2 dl vettä (sen verran, että vihannekset peittyy)

  • Lisäksi
  • 200-250 g tagliatelle pastaa tai jotain muuta pastaa

  • tuoretta chiliä tai chilimaustetta

  • parmesaaniraastetta

  • tuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa

Valmistus ohjeet:

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika. Pieni chili.
  • Kuullota paprika, chili, sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää punaviinietikka ja oregano, anna viinietikan haihtua. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kastike kiehuvaksi. Lisää nyhtökaura ja parsakaali kastikkeen joukkoon. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaalit ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Tarjoile nyhtökaurakastike pastan kanssa. Raasta päälle parmesaania. Viimeistele annokset tuoreella persiljalla tai basilikalla.
Nyhtökaurapasta
Nyhtökaurapasta
Nyhtökaurapasta

Voisit pitää näistäkin resepteistä