Kehittelin parisen kuukautta erilaisia kauraleipiä. Tämä on yksi niistä onnistuneista versioista. Varoituksen sana, tähän jää koukkuun :).Nimensä mukaisesti tämän leivän pitää olla ohut ja taikina kaulitaankin pellille ohueksi levyksi. Leivästä tulee murea ja se on niin täynnä makua. Loistava leipä esim. dippailuun tai ihan normaalin leivän/näkkärin tapaan.
Katso täältä siemennäkkäriohjeita:
Rukiinen juuresnäkkäri
Koukuttava siemennäkkäri
Kaurainen juuressiemennäkkäri
Katso myös nämä ihanat leipäreseptit:
3-kauran leipäset
https://hyvaahuomenta.fi/100-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/pehmea-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/gluteiinittomat-perunaleivat/
https://hyvaahuomenta.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/
Ohut 100% kaura-siemenleipä
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivonta2
pyöreää leipää15
minutes25
minutesAinekset:
2 dl kaurajauhoja (voit myös jauhaa kaurahiutaleista)
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavarouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta tai 1,5 tl psylliumia
1 tl maldon merisuolahiutaleita (tavallista vähemmän)
1 tl leivinjauhetta
1-2 rkl hunajaa
2 rkl kookosöljyä sulatettu
1,5 dl vettä
1 kananmuna+ 1 dl vettä TAI 1,5 dl vettä
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi, kananmuna, sulatettu kookosöljy ja hunaja. Sekoita taikina kädellä sekaisin.
- Kauli taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi kiekoksi. Voit käyttää toista leivinpaperia apuna. Tee viillot leipään, jotta leipä on helppo katkaista paloihin.
- Paista uunissa 175 asteessa n. 25 min. Tarkkaile jos leipä tummuu liikaa pienennä lämpötilaa. Ota pois kun leipä on saanut väriä ja kovettunut.
- Nauti Ohut 100% kaura-siemenleipä voinokareen tai levitteen kanssa. Loistava hummuksen tai dippikastikeen kanssa.
- Säilytä leipä kannellisessa astiassa.
Notes
- Jos et pidä kookosöljyn mausta, käytä jotain muuta öljyä. Kookoksen maku maistuu tässä leivässä.