Omena–avokadosalaatti fetalla ja appelsiinikastikkeella

Mä en yleensä innostu salaateista ihan näin paljon, mutta tästä tuli sellainen, jota oon tehnyt jo useamman kerran uudestaan. Alun perin ajattelin, että teen vaan jotain kevyttä ja helppoa lisuketta, mutta lopputulos olikin salaatti, jota teki mieli ottaa lisää.

Tässä on just sellainen yhdistelmä, mistä mä tykkään: vähän makeaa, vähän suolaista ja sopivasti raikasta. Omena (tai päärynä) ja granaattiomena tuo raikkautta, avokado tekee salaatista täyttävämmän ja feta tasapainottaa koko jutun. Hunaja-sinappikastike ja paahdetut pähkinät sitoo kaiken yhteen ilman mitään turhaa kikkailua.

Tää on muuten super hyvä salaatti joulupöytään.

Katso IG:stä video salaatin valmistuksesta.
➡️ Raikas salaatti

Salaatti

  • 1–2 omenaa tai päärynää, viipaloituna

  • ½–1 granaattiomena (siemenet)

  • salaattia ja/tai babypinaattia

  • 2 avokadoa kuutioituna

  • fetajuustoa murennettuna

Hunaja-sinappikastike

  • ½ dl laadukasta oliiviöljyä

  • 1,5 rkl omena- tai balsamiviinietikkaa

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl sinappia

  • 1 rkl tuoretta appelsiinimehua

  • n. 0,5 tl hienoksi raastettua appelsiinin kuorta

  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Hunajaiset pähkinät

  • kourallinen saksanpähkinöitä

  • loraus hunajaa

  • ripaus Maldon-suolaa

  • Pähkinät
    Paahda pähkinät pannulla hunajan kanssa. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Varo polttamasta ja anna jäähtyä.
  • Salaatti
    Lisää kulhoon salaatti, omenat/päärynät, avokado ja granaattiomenan siemenet.
    Ripottele joukkoon pähkinät ja feta. Sekoita kevyesti. 
  • Kastike
    Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Löydä Hyväähuomenta myös somesta!