Tämä keitto sopii jokaiseen vuodenaikaan. Mukavasti se lämmittää talvipäivinä ja on sopivan keveää lounaspöytään keväälläkin. Maku keitossa on herkullinen. Kasvisten paahtaminen tuo keittoon makua runsaasti. Se mikä keiton kruunaa on herneenversoöljy. Se raikastaa ja antaa paljon makua keittoon. Tein myös valkosipulikrutonkeja keiton kaveriksi. Voit skipata ne ja ottaa vaikkapa palan ruisleipää.
Kurkkaa myös nämä keitto ohjeet:
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi
Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto herneenversoöljyllä ja krutogeilla
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Keitot4
servings15
minutes30
minutesAinekset:
- Keitto
4 porkkanaa
4 tomaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
0,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl vettä
2 dl kevyt ruokakermaa
·2 rkl sitruunamehua
- Herneenversoöljy
0,5 dl laadukasta oliiviöljyä
1 pkt herneenversoja
(jätä muutama verso koristeeksi keiton pinnalle)½ tl balsamietikkaa
ripaus suolaa
muutama basilikan lehti
- Valkosipulikrutongit
3 viipaletta vaaleaa leipää
1–2 valkosipulinkynttä
voita/öljyä paistamiseen
Valmistus ohjeet:
- Keitto
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja pilko porkkanat isoiksi lohkoiksi. Leikkaa sipulit ja isot tomaatit neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhtele kirsikkatomaatit. Levitä kaikki vihannekset uunipellille ja kaada päälle oliiviöljyä ja balsamietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa n. 25–30 minuuttia kunnes vihannekset pehmenevät ja tomaatin kuoret alkavat irrota.
- Laita paahdetut vihannekset tehosekoittimeen. Lisää 1 dl vettä joukkoon ja soseuta seos tasaiseksi.
- Kaada seos kattilaan. Lisää kerma ja sitruunamehu joukkoon. Anna keiton lämmetä ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Herneenversoöljy
- Hienonna herneenversot ja basilikan lehdet. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna maustua sen aikaa, kun keitto valmistuu.
- Krutongit
- Kuutioi leipäpalat. Sulata voi pannulla. Purista valkosipulinkynnet voin joukkoon. Paahda leipäkuutiot kullankeltaisiksi valkosipulivoissa.
- Lopuksi
- Kaada keitto kulhoihin. Lusikoi herneenversoöljyä keiton pinnalle ja ripottele krutongit päälle. Koristele herneenversoilla.