.
Aurinkokuivattu tomaatti-pasta on helppo arkiherkku, jonka valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise. Pastakastike valmistuu pastan keittämisen aikana. Annos maistuu sellaisenaan tai vaikkapa broilerin tai katkarapujen seurana.Suosittelen kokeilemaan tätä herkullista ja helppoa reseptiä!
Täältä löydät lisää pasta ohjeita:
Verso pestopasta
Nyhtokaurapasta
Hernepestopasta
Helppo-ja-nopea-vihrea-pasta
Kermainen-parsapasta
Feta-kasvispasta
Pastaa pinaatilla ja aurinkokuivatulla tomaatilla
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4
servings10
minutes10
minutesAinekset:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä (josta osa voi olla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja ilman öljyä tai öljyssä
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1–2 rkl tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa
(pastan keitin)vettä
100 g pinaattia
¼ tl chilihiutaleita
(loraus hunajaa tai muuta makeutta)
- Päälle
tuoretta basilikaa
parmesaania
- Lisäksi
200 g tagliatellea tai jotain muuta pastaa
Valmistus ohjeet:
- Laita tagliatelle kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla öljyssä pehmeäksi. Lisää pienityt aurinkokuivatut tomaatit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Mausta tomaattipyreellä, paprikajauheella ja mustapippurilla.
- Lisää pannulle kerma ja tarvittaessa vettä. Anna hautua pari minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja hunajalla. Lisää pinaatti ja chilihiutaleet. Sekoita n. minuutin ajan. Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita.
- Tarjoa tuoreen basilikan ja parmesaanin kanssa
- Annos maistuu sellaisenaan tai vaikkapa broilerin tai katkarapujen seurana.
Notes
- Voit korvata pinaatin lehtikaalilla.