Paahdetut perunat, kasvikset ja feta – tämä salaatti maistuu varmasti. Loistava salaatti mm. grilliruuan lisukkeena.
Täältä löydät lisää perunasalaatteja:
Grillattu-perunasalaatti
Paahdettu perunasalaatti
Yrttinen perunasalaatti
Peruna-feta salaatti
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
20
minutesAinekset:
600 g pieniä perunoita
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikamaustetta
suolaa
1 punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 kurkkua
1 punainen paprika
mustia oliiveja
fetaa
- Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl hunaja Dijon sinappia
1/2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
- Koristeeksi
persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Pese perunat ja lohko ne. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta perunoiden päälle öljyä ja ripottele paprikajauhetta ja suolaa. Paista 225 asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Sekoita kastikeaineet sekaisin ja laita sivuun odottamaan.
- Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan. Viipaloi kurkku ja paprika. Leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi. Kaada kastike kasvisten joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
- Kasaa lämpimät perunat ja kasvikset kerroksittain vadille. Lisää päälle murusteltu feta. Koristele persiljalla.