Pinaatti-basilikapesto on herkullinen vaihtoehto klassiselle basilikapestolle, joka antaa ruoalle raikkaan ja kevyen maun. Tässä pestoreseptissä käytetään pinaattia, joka tuo pestoon kauniin vihreän värin ja samalla lisää peston ravintoarvoa. Tämä resepti on myös pähkinätön, joten se sopii hyvin pähkinäallergikoille.
Peston valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Se sopii hyvin pastan, kasvisten, kanan, kalan tai voileipien kanssa. Kokeilin myös gnocchien ja paahdettujen porkkanoiden kanssa ja se oli taivaallisen hyvää.
Katso nämäkin pesto ohjeet:
Vesopesto
10-min-hernepestopasta
Kevyempi-pestokastike
Pinaatti-basilikapesto
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo6
servings10
minutesAinekset:
0,5 dl oliiviöljyä
50 g tuoretta babypinaattia
iso ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 dl vasta raastettua parmesaanijuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa
Valmistus ohjeet:
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile pastan, gnocchien, kasvisten, kanan, kalan, patongin jne. kanssa. Nauti!
Notes
- Pesto säilyy n. viikon jääkaapissa.