Ai että, jos et ole vielä hummusta punajuurista valmistanut niin kannattaa valmistaa. Ihanaa herkkua, varsinkin ruisleipäviipaleen päällä avokadon kera. Tässä ohjeessa punajuuret on paahdettu. Hummus on myös kevyempää koska siihen ei ole käytetty tahinia.
Täältä löydät lisää hummus ohjeita:
Hummus-grillatuista-paprikoista
Palsternakka-sipulihummus
Avokadohummus
Punajuurihummus
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: HelppoPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesAinekset:
3 pientä punajuurta n. 150g
380 g luomu kikherneitä (joista herneitä 230g) valutettuna
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä n. 1 rkl
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori valkosipulin kynnet. Laita punajuuri lohkot sekä valkosipulin kynnet folion päälle. Pirskottele öliiviöljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje folio nyytiksi. Laita 200 asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi, kunnes punajuuret ovat hiukan pehmenneet.
- Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes seos on tasaista. Maistele ja mausta lisää tarvittaessa.
- Säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.