Paahdetut punajuuret, tuore tilli, kurkku ja paahdetut pinjansiemenet yhdessä maistuu samalla makealta, kirpeältä ja suolaiselta. Salaatti sopii mainiosti kevyeksi lisäkesalaatiksi mille tahansa ruualle. Punajuuret paahdoin airfryerissa mutta voit myös keittää punajuuret kypsiksi. Salaattiin sopii joukkoon mureneva fetajuusto, jos haluat vielä enemmän makua.
.
Lisää punajuurisalaatteja löydät täältä:
Paahdettu-punajuuri-feta-salaatti
Lämmin-punajuuri-feta-salaatti
Punajuurisalaattia, kurkkua ja tilliä
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo4
servings15
minutes30
minutesAinekset:
- Paahdetut punajuuret
n. 600 g punajuuria
2 tl öljyä
suolaa
mustapippuria
(2 tl balsamiviinietikkaa)
- Salaatti
1 kurkku
friseesalaattia tai jotain muuta salaattia
1/2 ruukku tilliä
pinjansiemeniä (tai pähkinöitä) paahdettuna
- Kastike
1,5 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1/2 – 1 tl sinappia
ripaus suolaa
1 pieni valkosipulinkynsi
- Extra
murenevaa fetaa
Valmistus ohjeet:
- Leikkaa punajuuret kuutioiksi. Laita kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Laita airfryeriin kypsymään 180-190 asteeseen n. 30 min ajaksi. Uunissa 200 astetta.
- Valmistele salaatti. Revi salaatinlehdet laakeaan kuhoon. Puolita kurkku (ja poista lusikalla keskeltä pehmeä osa) siivuta viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet salaatin päälle.
- Lisää salaattiin jäähtyneet punajuuret ja paahdetut pinjansiemenet (tai pähkinät). Murustele myös fetajuusto jo haluat.
- Ravista kastikeaineet sekaisin esimerkiksi kannellisessa, pienessä lasipurkissa ja kaada kastike tarjoiluvaiheessa salaatin päälle.