Punajuuri kuuluu lempi vihanneksiini. Punajuuri sopii vaikka ja mihin. Siitä saa loihdittua mitä herkullisimpia aterioita keitoista, makeisiin jälkiruokiin. Loistavasti punajuuri sopii myös salaatteihin. Paahdettu punajuuri-feta salaatti sisältää fetan ja punajuurten lisäksi salaattia, pähkinöitä ja siemeniä. Salaatti tarjoillaan balsamico-kastikkeen kanssa alkuruokana tai lisäkkeenä.
Lisää punajuurisalaatteja löydät täältä:
Punajuurisalaattia-kurkkua-ja-tillia
Lämmin-punajuuri-feta-salaatti
Paahdettu punajuuri-feta salaatti
4-6 annosta
- 400g punajuuria
- 2 pientä tai 1 iso punasipuli
- loraus oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 150g Provencen salaattisekoitusta (Pirkka) tai jotain muuta salaattia
- 100 g Apetina kevyt fetaa
- 0,5 dl saksanpähkinöitä
- 1-2 rkl kurpitsansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- Kastike:
- 2 rkl oliiivöljyä
- 1/2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1/2 valkosipulinkynttä puristettuna
- suolaa ja mustapippuria
- koristele mintun lehdillä
Ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko punajuuret ja sipuli. Asettele lohkot leivinpaperin päälle, pirskottele hiukan oliiviöljyä päälle ja lisää suolaa ja mustapippuria. Laita uuniin n. 20 -30 minuutin ajaksi (aika riippuu lohkojen koosta) kunnes punajuuret ovat hiukan pehmenneet ja saaneet väriä. Anna punajuurten jäähtyä.
- Asettele salaatti laakealle vadille tai kulhoon. Lisää punajuuri ja sipulilohkot. Murustele feta. Ripottele päälle auringonkukan siemenet ja pieneksi hakatut pähkinät.
- Sekoita salaatinkastike pienessä purkissa (esim. Bona) ja lisää kastike salaatin päälle. Jokainen voi myös omalle lautaselleen lisätä kastikkeen.
Kiinnostaako punajuuri reseptit, täältä löydät niitä lisää:
Punajuuri pyttipannu
Punajuuri härkis-laatikko
Tuorepunajuurisalaatti
Terveelliset siemensämpylät