Nopeaa, helppoa ja raikasta raejuusto-itusalaattia. Salaatti sopii vaikkapa kevyenä välipalana tai lisänä lounaalla ja päivällisellä.
Raejuusto-itusalaatti ( 2 annosta)
- 1 pieni tuorekurkku
- 3 dl mungpavun ituja
- 1/2 dl pakasteherneitä
- 2 dl raejuustoa
- (siemeniä)
- Kastike:
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl öljyä
- suolaa
- pippuria
- Pese vihannekset. Raasta kurkku isolla terällä tai suikaloi ohuiksi tikuiksi.
- Lisää kulhoon Suikaloitu kurkku, idut, herneet ja tuoretta minttua.
- Lisää salaattiin etikka, öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja nauti lisäkkeenä tai vaikka sellaisenaan leivän kanssa.
Kurkkaa näitäkin salaatti reseptejä:
https://hyvaahuomenta.fi/omena-rucola-salaatti/
https://hyvaahuomenta.fi/kurkku-avokado-tilli-salaatti/
https://hyvaahuomenta.fi/vihrea-itusalaatti/