rapeat ruusukaalit ja aiolia

Rapeat ruusukaalit ja valkosipuliaiolia

Ruusukaalien maku jakaa mielipiteet. Minä pidän ruusukaaleista, varsinkin näin rapeaksi paahdettuina. Airfryerilla saa kasviksista nopeasti rapsakoita, mutta unissa paahtaminenkin onnistuu yhtähyvin. Ruusukaalit dippaillaan valkosipuliaiolissa.

rapeat ruusukaalit

Rapeat ruusukaalit

  • 1 pkt ruusukaaleja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valkosipuliaioli

  • 150g kreikkalainen jogurtti
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl hunaja-dijon sinappia (tai tavallista makeampaa sinappia)
  • ripaus paprikamaustetta
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa
  • Leikkaa ruusukaaleista kannat pois. Irrota tarvittaessa uloimmat lehdet. Isommat ruusukaalit voit leikata puoliksi. Pyörittele ruusukaalit oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa.
  • Valmistus uunissa: 200-asteessa n. 20 min. Sekoita välillä.
  • Valmistus Airfryerissa: 170-180 asteessa n. 12-15 min. Sekoittele paiston puolivälissä.
  • Valmista aioli sekoittamalla kulhossa kaikki aineet sekaisin. Anna maustua hetken aikaa.
  • Dippaile rapeat ruusukaalit aiolissa.

Täältä löytyy loistavia lisäke reseptejä:
https://hyvaahuomenta.fi/bbalsamicolla-maustetut-uunivihannekset/
https://hyvaahuomenta.fi/uunijuurekset-yrttimausteella/
https://hyvaahuomenta.fi/palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla/
https://hyvaahuomenta.fi/kevyt-jogurttiaioli-ja-kasviksia/

rapeat ruusukaalit

Voisit pitää näistäkin resepteistä