Kesäkurpitsojen satokausi on alkamassa. Nappasin nämä pienet keltaiset kesäkurpitsat ystäväni kasvimaalta ja valmistin niistä meille alkupalaksi helppotekoisia suupaloja. Käytin näihin edellispäivän salsan jämät, parmesaania löytyi jääkaapista ja ruohosipulia löytyi myöskin kasvimaalta. Olen valmistanut näitä myös muutaman kerran iltapalaksi. Suosittelen käyttämään vähän isompia kesäkurpitsoja, niistä saa isompia suupaloja.
Satokauden suupalat kesäkurpitsasta
- Kesäkupitsaa
- (sokeriton) salsakastike
- parmesaania
- ruohosipulia
- oliiviöljyä
- suolaa
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsat n. 8 mm paksuisiksi kiekoiksi. Levitä kurpitsanpalat leivinpaperin päälle. Sivele päälle oliiviöljyä ja ripsauta hiukan suolaa. Laita pelti uuniin n. 15 minuutiksi kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.
- Ota pelti uunista. Lisää uunin lämpötila 225 asteeseen. Laita lusikallinen salsaa ensin kurpitsaviipaleiden päälle ja raasta salsan päälle parmesaania. Laita pelti takaisin uuniin ja paista muutaman minuutin ajan kunnes juusto on sulanut ja viipaleet ovat saaneet kauniin värin.
- Nauti iltapalana tai pienenä suupalana.
Kaipaatko lisää kesäkurpitsareseptejä? Täältä niitä löydät lisää:
https://hyvaahuomenta.fi/kasvispohjainen-pizza/
https://hyvaahuomenta.fi/kikherne-kasvispihvit/
https://hyvaahuomenta.fi/uunijuurekset-yrttimausteella/
https://hyvaahuomenta.fi/paahdettu-kasvissosekeitto/