Shakshuka on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä perinteinen pannuruoka, jota syödään aamiaiseksi. Pannussa on hyydytettyjä kananmunia tomaattikastikkeen keskellä. Mun shakshuka versiossa on käytetty pinaattia ja fetaa. Perinteisesti mausteena käytetään kuminaa ja harissaa, mutta mä olen käyttänyt mausteena mm. oreganoa. Minun versioni maistuu ehkä enemmän suomalaiselta :). Eli jos etsit perinteistä makumaailmaan niin tämä ohje ei välttämättä ole se jota etsit, mutta takaan, että tämä on hyvää.
Mä oikeastaan ihastuin tähän ruokaa uudelleen, kun en käyttänyt perinteisiä mausteita, käytin myös aika paljon chiliä. Voisin kuivitella syöväni tätä ystävien seurassa brunssilla ja tämähän on aivan loistava lounasruoka. Jos ruuasta haluaa vielä ruokaisamman voi joukkoon lisätä kikherneitä. Kananmuna per syöjä ja jotain hyvää tuoretta leipää ruuan kanssa. Ai että, hyvää oli!
[recipe_card]