Suolaiset vohvelit sopivat lounaaksi, brunssille tai iltapalaksikin. Vohveleiden päälle kasataan salaattia, maustettu jogurttinokare ja tuorekelmussa valmistettu uppomuna. Avokadoakin voit laittaa, jos siitä pidät. Jos et pidä niin löysästä munasta voit paistaa munan pannulla kypsäksi. Vohvelit on valmistettu täysjyvävehnäjauhoista.
Kurkkaa täältä kevyempiä kananmunalounas vaihtoehtoja:
Taysjyvaleipaa-kananmunia-avokadoa
Terveellinen-aamupalaleipa
Grillatut-kreikkalaiset-leivat
Ruisleipa-kanamunalla-ja-pinaatilla
Paistettuja-munia-rapeita-papuja-ja-kokojyvaleipaa
Suolaisetvohvelit, munia ja salaattia
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4
servings20
minutes15
minutesAinekset:
- Vohvelit
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa (Maldon merisuolahiutaleita hiukan enemmän)
rouhaisu mustapippuria
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa (tai kauramaitoa)
- Täyte
4 kananmunaa (maustamiseen suolaa ja chiliä)
babypinaattia, salaattisekoitusta
1 iso porkkana
kreikkalaista jogurttia, johon sitruunamehua, rouhaisu suolaa ja mustapippuria
(1 avokado)
Koristele mustilla seesaminsiemenillä.
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää maito ja yhdistä kuivien raaka-aineiden kanssa.
- Sivele kuumalle vohveliraudalle hiukan (kookosöljyä) öljyä. Lusikoi taikinasta 1/8 osa vohveliraudalle. Paista vohveleita muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
- Valmista täyte: Huuhtele salaatit, kuori porkkana ja suikaloi se.
- Valmista jogurtti sekoittamalla siihen sitruunamehua, suolaa ja pippuria.
- Paista kananmunat löysiksi tai valmista uppomuniksi. Valmista uppomunat esim. tuorekelmun avulla. Täältä löydät videon siihen: Nain-helposti-uppomuna-valmistuu-tuorekelmussa
- Kasaa vohveleiden päälle keko salaattia. Lusikoi jogurttia päälle, nosta uppomuna ja laita avokadosiivuja. Koristele mustilla seesaminsiemenillä.