Terveellisempi ja kevennetty resepti suklaacookieista. Ohjeessa ei ole käytetty valkoista sokeria, rasvan määrää on vähennetty ja jauhoina on käytetty täysjyvävehnäjauhoja. Makeuttajana toimii aromikas kookossokeri. Suklaahiput ovat Koro-shopin ksylitolilla makeutettuja suklaahippuja. Nämä suklaacookiet ovat kyllä rapeita ja huippu hyvän makuisia. Maistuu loistavalta vaikkapa kahvikupillisen kera.
Terveellisemmät suklaacookiet
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Makean nälkäänDifficulty: HelppoServings
10
kplPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja tai tavallista vehnäjauhoa (120 g)
1/2 tl ruokasoodaa
1/8 tl suolaa
2 rkl huoneenlämpöistä voita (25-30 g)
1 dl kookossokeria
2 rkl sokeroimatonta mantelijuomaa (tai maitoa tai kaurajuomaa)
1 tl vanilijauutetta
suklaapisarat ksylitolilla oman maun mukaan n. 0,5 dl
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa (sähkövatkaimella) huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vanilijauute sekä mantelijuoma (tai maito). Sekoita jauhoseos vähitellen joukkoon, kunnes se on sekoittunut. Lopuksi sekoita suklaahiput taikinan joukkoon.
- Nostele taikinasta pellille leivinpaperin päälle nokareita ja tasoita taikina pyöreiksi kekseiksi. (Keksit leviävät hiukan, jos taikinassa ei ole liikaa jauhoja! Paista keksit 175 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.
Notes
- Jos haluat kekseistä pehmeämmät keskeltä, lyhennä paistoaikaa.
- Mittaa tarkasti raaka-aineet sillä keksit murenevat jos niissä on liikaa jauhoja.