Terveellisempi kasvislasagne

Terveellisempi kasvislasagne

Terveellisempi kasvislasagne valmistetaan tomaattikastikkeesta, kesäkurpitsasta, porkkanasta, babypinaatista, raejuustosta ja kevyt mozzarellasta. Lasagnelevyinä käytetään täysjyväisiä levyjä. Mielestäni tämä lasagne on lähes yhtä hyvää kuin tavallinenkin. Lasagnesta löytyy makua ilman turhia kaloreita.

Terveellisempi kasvislasagne

Raaka-aineet

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 2 tlk kirsikkatomaatti tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • ripaus ruskeaa sokeria
  • mausteita: suolaa, mustapippuria, oreganoa, timjamia, paprikamaustetta
  • chiliä
  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 3-4 porkkanaa
  • 150g babypinaattia
  • 250 g täysjyvä lasagnelevyjä
  • 450g cottage cheese (ei kiinteää) raejuustoa + 2-3 rkl maitoa notkistamaan
  • 1 mozzarellapallo (10 %)
  • kirsikkatomaatteja

Valmistusohjeet

Kuulota sipulikuutiota ja valkosipulimurskaa kattilassa kevyesti öljytilkassa. Lisää tomaattimurskat kattilaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja kaikki mausteet. Anna kiehua vähintään 20 min.

Leikkaa mandoliinilla tai isorakoisella juustohöylällä kurpitsat ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi.

Aloita lasasgnen kasaaminen laittamalla vuuan pohjalle ensin 1/3 osa tomaattikastiketta. Levitä sen päälle puolet pinaatista, kurpitsoista ja porkkanoista. Ripottele suolaa ja mustapippuria vihannesten päälle. Levitä raejuustoa ja sen jälkeen lasagnelevyt. Toista sama toisen kerran. Päällimmäisten lasagnelevyjen päälle vielä kerros tomaattikastiketta, raejuustoa ja mozzarella viipaleet sekä puolitetut kirsikkatomaatit.

Laita uunivuoka 175 asteiseen uuniin kypsymään n. 45-50 minuutin ajaksi.

Voisit pitää näistäkin ohjeista:
https://hyvaahuomenta.fi/spagettivuoka-tomaatti-paprikakastikkeella/
https://hyvaahuomenta.fi/valkosipulinuudeleita/
https://hyvaahuomenta.fi/katkarapu-avokadopasta/
https://hyvaahuomenta.fi/feta-kasvispasta/
https://hyvaahuomenta.fi/tonnikala-tomaattipasta/

Voisit pitää näistäkin resepteistä