Syksy ja omenat = omenapiirakka = nam. Tähän kaura-omenapaistokseen ei ole tehty muropohjaa, vaan omenat levitetään suoraan piirakkavuuan pohjalle. Omenalohkojen päälle levitetään kermaviilitäyte ja rapea kaura-muru. Makeuttajana on käytetty kookossokeria ja eyrytholia. Kaura-omenapaistos on niin hyvää, että tulet huomaamaan ettei se kaipaa lisäksi mitään kastikkeita. Herkuttele kahvin kanssa hyvällä omallatunnolla.
Kaura-omenapaistos
4 annosta
- 4-5 pientä kotimaista syksy omenaa tai 3 vihreää omenaa
- kanelia
- Kermaviilitäyte:
- 1 dl 6% kermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia
- 1 kananmuna
- 3 tl kookossokeria (osan voi korvata eyrytholilla)
- kanelia
- 1/2 tl vanilijauutetta
- Kaura-muru:
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl sulatettua kookosöljyä
- 2 rkl kookossokeria
- 1-2 tl kanelia
- ripaus suolaa
Käytä 26-28 cm kokoista piirakka vuokaa.
Poista omenista siemenkodat, leikkaa omenat viipaleiksi. Levitä viipaleet voidellun piirakkavuuan pohjalle. Ripottele lohkojen päälle kanelia.
Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Kaada täyte omenalohkojen päälle.
Sekoita kulhossa sulatettu kookosöljy, kaurahiutaleet, sokeri, kaneli ja suola. Levitä muruseos päällimäiseksi.
Laita paistos 200 asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi, kunnes omenat ovat pehmenneet ja muruseos on saanut väriä. Kypsymisaika riippuu omenalajikkeesta. Nauti kahvin kera :)
Täältä löydät lisää terveellisä herkkuja:
https://hyvaahuomenta.fi/kevyet-kaurakupit-jugurtilla-ja-marjoilla/
https://hyvaahuomenta.fi/kevyt-kauramarjapaistos/
https://hyvaahuomenta.fi/terveelliset-suklaavohvelit/
https://hyvaahuomenta.fi/kevyemmat-mustikkapalat/