Raikasta ja herkullista. Kikherneet maustetaan ja paahdetaan uunissa. Uunissa niistä tulee aivan ihanan makuisia.Tortillan sisälle laitetaan myös suikaloitua kaalia, sipulia, tomaattia ja koranteria. Koko settiä raikastamaan valmistin jogurttikastikkeen. Käytin tässä ohjeessa SantaMarian uusia punajuuri- ja porkkanatortilla levyjä.
Kikherne tortillat
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: PikkusuolaisetDifficulty: helppoServings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
- Kikherneet
1 purkki kiherneita
1 tl oliiviöljyä
ripaus cayennepippuria
1 tl paprikamaustetta
suolaa
- Tortillan sisälle
Tortillakuoria
punakaalia
salaattia
chilirenkaita
tuoretta korianteria
punasipulia
kirsikkatomaatteja
- Jogurttikastike
300 g kreikkalaista jogurttia (6%)
2 valkosipulin kynttä
2 tl limen tai sitruunan mehua
1 tl hunajaa
tuoreita yrttejä esim. korianteria tai lehtipersiljaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kikherneet uunipellille. Sekoita kikherneiden joukkoon öljy ja mausteet. Laita kikherneet paahtumaan uuniin n. 15 min ajaksi.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
- Suikaloi ja pieni kaikki kasvikset.
- Lämmitä tortillaletut ja täytä kasviksilla, paahdetuilla kikherneillä ja jogurttikastikkeella.
Notes
- Voit paahtaa kirsikkatomaatit uunissa