Tuorehernekeittoa ja tofua

Tämä hernekeitto on raikasta ja todella nopea valmistaa. Loistava nopea arkiruoka. Mä olin katsellut jo aikaa sitten tätä Jalotofun tuorehernekeitto-ohjetta ja ajatellut, että joku päivä mä vielä teen sitä. Keitto houkutteli mua pirteällä värillään :) Tässähän sitä nyt sitten on. Kokeiltu ja todettu herkulliseksi.

Tofu sopii loistavasti ripoteltavaksi keiton päälle. Siihen sopisi myös hyvin raejuusto tai paistettu Mifukin. Söin pienen annoksen keittoa ja siitä tuli todella täyteen. Keitosta riittää neljälle syötävää, jos ei hurjan isoja annoksia kaipaa.

Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi

Tuorehernekeittoa ja tofua

Course: KeitotDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ainekset:

  • 600g pakasteherneitä (tai tuoreita)

  • 2-3 kpl salottisipulia

  • 2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

  • 1 dl kivennäisvettä

  • 1 dl kasvislientä

  • 2 dl kaurakermaa (tai tavallista kevyt kermaa)

  • Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

  • 1 pkt Marinoitua Jalotofua

  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus ohjeet:

  • Kuori ja silppua salottisipulit pieneksi . Kuullota ne kattilassa pienessä öljytilkassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sulatetut herneet, kasvisliemi ja puolet kermasta. Kiehauta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon silputtu basilika sekä loput kermasta.
  • Soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää lopuksi kivennäisvesi ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna uudelleen ja tarkista maku.
  • Kuutio tofu pieniksi kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Laita tofukuutiot lopuksi valmiin tuorehernekeiton päälle.

Notes

  • Voit käytää tofun sijasta raejuustoa tai paistettua Mifua.
Tuorehernekeittoa ja tofua

Voisit pitää näistäkin resepteistä