Kaunista ja värikästä. Paahdettuja, kauniisti ruskistuneita erivärisiä uunijuureksia.Vinaigrette kaadetaan kypsien, paahtuneiden juuresten päälle. Uunijuurekset maistuvat ihan erilaiselle kun kastike kaadetaan kypsie juureseten päälle jälkikäteen. Loistava maku, I love it! Käytin tässä ruusukaalia, jota tulee valmistettua harvemmin, mutta ruusukaali sopii tähän comboon ihanasti. Laitoin joukkoon vihanneslaatikosta löytyviä joulusta jääneitä juureksia: lanttua, punajuurta ja porkkanaa. Kaupasta oli eksynyt ostoskoriin kaunis Romanesco kaali, sekin pätyi uunivihannsten joukkoon. Mukana on myös punasipulia.
Värikkäät uunijuurekset ja vinaigrette on loistava lisäke millä aterialla tahansa. Vihanneksia voi vaihdella oman makunsa mukaan. Eri vihannekset kypsyvät eri aikaan, joten laita uuniin ensin ne jotka vievät enemmän aikaa.
Täältä löydät lisää uunijuures reseptejä:
Uunijuurekset yrttimausteella
Rapeat ruusukaali
Balsamicomaustetut uunivihannekset
Palsternakka ranskalaiset
Värikkäät uunijuurekset ja vinaigrette
Vihannekset
- Romanesco kaali
- 1 pkt ruusukaaleja
- 1 lanttu
- 4 porkkanaa
- 2 punasipulia
- 2 punajuurta
- 1 rkl oliiviöljya
- suolaa ja pippuria
Vinaigrette
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl vaahterasiirappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 tl dijon sinappia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko juurekset. Laita eriaikaan kypsyvät vihannekset eri pellille kypsymään (tai eriaikaan). Levitä kasvikset tasaisesti. Suihkauta oliiviöljyä juuresten päälle ja ripottele suolaa ja pippuria. Käännä paiston puolivälissä. Ota juurekset pois uunista, kun niissä on paahtunut pinta ja ne ovat kypsiä.
- Ravista kastikeainekset pienessä purkissa sekaisin.
- Sekoita vihannekset keskenään ja kaada vinaigrette vihannesten päälle.
Paistoaikoja eri juureksille:
Porkkana, lanttu, palsternakka, bataatti, sipuli: 20 min lohkoina tai viipaleina
Kukkakaali, parsakaali, kurpitsa : 20–30 min pienittynä
Myskikurpitsa: 20-30 min paloina / 45 min isoina lohkoina
Ruusukaali: 20–25 min puolitettuina
Parsa, pavut: 10-15 min kokonaisina