Pehmeät kauraleipäset, jonka viljasta 100% on kauraa. Leipäsissä on käytetty kaurajauhoja, kaurahiutaleita ja kauraleseitä. Tiesitkö, että sataprosenttisella kauralla on jopa enemmän terveysvaikutuksia kuin rukiilla. Kauran sisältämät kuidut ovat hyväksi vatsalle ja sydämelle.
Katso myös nämä ihanat leipäreseptit:
https://hyvaahuomenta.fi/3-kauran-leipaset/
https://hyvaahuomenta.fi/100-kauraleipa/
https://avokadoajasitruunaa.fi/gluteiinittomat-perunaleivat/
https://hyvaahuomenta.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/
https://avokadoajasitruunaa.fi/terveelliset-siemensampylat/
https://hyvaahuomenta.fi/juustolla-taytetyt-sampylat/
https://hyvaahuomenta.fi/helpot-bagelit/
3 kauran leipäset – 100 % kauraa
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivonta1
pellillinen10
minutes40
minutes2
hoursAinekset:
1/2 pkt ( 25 g) hiivaa
5 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl Maldon merisuolahiutaleita
1 rkl psylliumia
5 dl kaurajauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kauraleseitä
1/2 dl pellavarouhetta
Päälle: kaurahiutaleita
Valmistus ohjeet:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita nesteen joukkoon muut ainekset. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.
- Nosta taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Älä vaivaa taikinaa, ja vältä turhaa painelua. Muotoile jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm paksuja leipäsiä.
- Anna kohota liinan alla n. 1/2 h.
- Paista 225 asteessa n. 30-35 min.