Herkulliset pehmeät vegejauhispyörykät on helppo tehdä ja ne maistuvat varmasti kaikille. Tein pyöryköiden seuraksi tornado perunoita sekä jogurttidippiä.
Täältä löydät lisää herkullisia dippikastikkeita pyöryköille:
Valkosipuliaioli
Kevyt-aioli-jogurtista
Kevyempi-tsatsiki
Helpot ja herkulliset vegejauhispyörykät
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
500 g vegejauhista (tai tavallista jauhelihaa)
200 g kevyt kermaviiliä 6%
1 kananmuna
1 sipuli hienoksi silputtuna
1 pss Estrella roasted paprika dipmix tai voit kokeilla jotain muuta makua
mustapippuria
3/4 dl pankojauhoa tai korppujauhoa
Koristeeksi persiljaa
- Helppo jogurttilisäke
kreikkalaista jogurttia
suolaa ja mustapippuria
pieni loraus hunajaa
sitruunamehua
(tuoreita yrttejä)
Valmistus ohjeet:
- Sekoita vegejauhiksen tai jauhelihan joukkoon dipmix, kermaviili, hienoksi silputtu sipuli muna, korppujauhot ja mustapippuri,. Sekoita seos tasaiseksi.
- Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia. Paista pannulla. Voit myös paistaa pinnat pannulla ja laittaa kyspymään airfryeriin. Kevyin valmistustapa on valmistaa pyörykät uunissa. Paista pyörykät leivinpaperin päällä pellillä. Paista kypsiksi 200-225 asteessa n. 15 minuuttia.
- Tarjoa pyörykät jogurttidipin ja perunoiden tai riisin seurana.