Kevyt aioli jogurtista on mielestäni yhtä herkullista kuin majoneesiinkin valmistettu aioli. Tätä kevyttä jogurttiaiolia voi hyvillä mielin syödä ja dippailla siihen esim. lempivihanneksiasi. Aioliin tarvitaan kreikkalaista jogurttia, sitruunamehua ja mausteita. Toinen ohje jonka jaan on valkosipulinen ja toinen paprika-cayennepippuri.
2 x Kevyt aioli jogurtista
Valkosipuli aioli
- 150 g kevyttä kreikkalaista jogurttia
- 1 tl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hunaja-dijon sinappia (tai tavallista makeampaa sinappia)
- ripaus paprikamaustetta
- suolaa ja pippuria
- lehtipersiljaa
Paprika-cayennepippuri aioli
- 1 prk 5% kreikkalainen jugurtti (170g)
- 2 tl sitruunamehua
- 1/4 tl paprikamaustetta
- ripaus cayennepippuria
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- suolaa ja mustapippuria
Tee aioli sekoittamalla kaikki kastikeainekset kulhossa sekaisin. Maistele ja lisää mauseteita tarvittaessa. Anna maustua hetken. Dippaile vihannekset aiolissa tai lisää nokare lautaselle. Nauti!
Täältä löydät kasvis reseptejä dippailuun :
Kasviksia ja aiolia
Rapeat ruusukaalit
Palsternakka ranskalaisia