Jos olet kuten minä, rakastat pizzaa, mutta haluat välillä kokeilla jotain uutta. Tässä tulevat pizzataskut, jotka ovat kuin pieniä pizza-kääryleitä, mutta hieman terveellisempinä, koska ne sisältävät runsaasti kasviksia. Ja parasta kaikessa on, että ne voidaan valmistaa airfryerissa, mikä tarkoittaa vähemmän rasvaa ja nopeampaa kypsennysaikaa.
Pizzataikina valmistuu helposti monitoimikoneella tai käsin. Taikinaan voit käyttää venäjauhoja tai lisätä joukkoon täysjyvävehnäjauhoja. Täytteeksi voit valita ihan mitä tahansa pizzatäytteitä, mutta käytin tässä ohjeessa kasviksia ja juustoa täytteenä. Kasvistäytteeseen voit käyttää mitä tahansa kasviksia, joita sinulla on jääkaapissa. Esimerkiksi voit käyttää paprikaa, sipulia, sieniä, tomaattia ja oliiveja. Pilko kasvikset pieniksi paloiksi ja paista niitä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä.
Kun olet valmistellut taikinan ja kasvistäytteen, voit alkaa valmistaa pizzataskuja. Aloita jakamalla taikina pieniksi paloiksi ja kaulitse ne ohuiksi ympyröiksi. Lisää kunkin ympyrän päälle kasvistäytettä ja juustoa. Taita taikina yhteen, jotta saat pienet taskut. Voit käyttää vähän vettä tai munaa liimana, jotta taskut pysyvät kiinni. Sitten aseta pizzataskut airfryerin koriin ja kypsennä niitä noin 8-10 minuutin ajan 175 asteen lämpötilassa. Kun pizzataskut ovat kypsiä, ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Kun pizzataskut ovat valmiita, voit nauttia niitä sellaisenaan tai dipata niitä esimerkiksi tomaattikastikkeeseen tai valkosipulimajoneesiin. Ne ovat erinomaisia välipaloja tai tarjottavia, ja sopivat täydellisesti esimerkiksi juhliin.
Tämä resepti on loistava tapa nauttia pizzan makua, mutta terveellisemmällä tavalla. Voit valita kasvikset, jotka sopivat parhaiten omaan makuusi, ja airfryerin avulla pizzataskut ovat rapeita ja maukkaita.
Kurkkaa nämäkin pizza ohjeet:
Meksikolainen-tortillapizza
Kasvispizza bataattipohjalla
Kasvispohjainen pizza
Terveellisempi kasvispiirakka
Kaurainen juurespizza
Pizza-kukkakaalipohjalla
Pizzataskut airfryerissä
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivonta, Viikonloppuherkut8
servings1
hour10
minutes10
minutesAinekset:
- Taikina
4,5 dl vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1,75 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl oliiviöljyä
- Täyte
2-3 raastettua porkkanaa
valkosipulia tai valkosipulimaustetta
1 paprika
1 sipuli
oreganoa
kourallinen pinaattia
suolaa ja mustapippuria
chiliä
0,5-1 dl pizzakastiketta
(tuoretta basilikaa)
juustoraastetta
Valmistus ohjeet:
- Mittaa isoon kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa ja täytä se vedellä ja öljyllä. Sekoita hyvin puukauhalla.
- Vaivaa taikina noin 10-15 minuutin ajan jauhotetulla pöydällä tai yleiskoneessa.
- Laita taikina takaisin öljyttyyn kulhoon ja laita lämpimään ja vedottomaan paikkaan lepäämään. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi reilun tunnin ajaksi.
- Siirrä kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä minuutin verran. Jaa taikina 8 osaan. Pyörittele ja kaulitse pieniksi 10 cm kiekoiksi.
- Lisää jokaisen pohjan toiselle reunalle täytettä ja juustoraastetta. Taita tyhjä puoli täytteen päälle. Paina reikiä taskun reunaan haarukalla ja ”liimaa” reuna kiinni vatkatun kananmunan kanssa. Laita liina pizzataskujen päälle ja anna kohota vielä puoli tuntia. (voit skipata myös tämän vaiheen)
- Kypennä 4 pizzataskua kerrallaan 175 asteessa airfryerissa n. 10 min kunnes ne ovat kohonneita ja kullanrusketia. Tarjoa lämpimänä.
- Täyte
- Kun taikina kohoaa, valmista täyte. Lisää oliiviöljyä pannulle ja lisää sinne raastettu porkkana, silputtu sipuli ja paprikat. Paista hetken aikaa. Lisää mausteet ja pizzakastike. Lopuksi sekoita pinaatti joukkoon. Anna jäähtyä.