Kukkakaalista ja juustosta saa maukkaan jauhottoman pizzapohjan. Pizzapohja on terveellisempikin kuin tavallinen pizzapohja. Kukkakaalipizzasta ei tule yhtä rapeaa kuin perinteisestä, mutta maistuu silti hyvälle. Tämän ohjeen pizzan täytin tomaattikastikkeella, kasviksilla ja mozzarellajuustolla.
Kurkkaa nämäkin pizza ohjeet:
Kasvispizza bataattipohjalla
Kasvispohjainen pizza
Terveellisempi kasvispiirakka
Sadonkorjuu pizza
Servings
2-4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
35
minutespohja Ainekset:
1 pieni kukkakaali
1 kananmuna
2 dl (kevyempää) juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
Täytteet: esim.
paseerattua tomaattia ja tomaattipyrettä
punasipulia
herkkusieniä
valkosipulia
mustapippuria
basilikaa tai oreganoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
Kevyt mozzarellajuustoa
Päälle: rucolaa
Valmistus ohjeet:
- Raasta kukkakaali. Laita pannulle tilkka öljyä ja sekoittele hetken aikaa kukkakaaliraastetta pannulla niin, että pinta saa hiukan väriä.
- Yhdistä kukkakaalimurut, kananmuna, juustoraaste, öljy ja mausteet.
- Muotoile seoksesta kaksi pyöreää pizzapohjaa.
- Esipaista pohjia 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
- Lisää täytteet pohjan päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
- Laita pizzan päälle runsaasti rucolaa. Nauti!
Notes
- Vinkki: Kuulota herkkusieniä ja sipuleita hetken aikaa pannulla. Lisää mustapippuria joukkoon.