Mozzarella-tomaatti munakas, en voi tarpeeksi hehkuttaa miten hyvää se on. En tiedä miksen ole aiemmin tehnyt tätä munaruokaa, koska se on niin herkullista. Venyvä mozzarella joka valuu munakkaan sisältä, nam. Kaiken kruunaa uunissa paahdetut kirsikkatomaatit ja tuore basilika. Munakkaan päälle on sulatettu parmesaania. Pidän siitä, että tästä munakkaasta paistetaan rapsakka. Salaattia kylkeen niin aivan loistava lounas. Tein viimeviikolla kaksi kertaa mozzarella-tomaatti munakasta, toisella kerralla söin munakkaan kookosrasvassa paistettujen perunoiden kanssa, suosittelen.
Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit sopivat melkeinpä mihin vaan, pastojen, salaattien, munakkaiden joukkoon lisättäviksi tai vaikkapa voileivän päälle. Tuosta alhaalta löydätte ohjeen uunissa paahdettuihin tomaatteihin.
Jos olette vähääkään katselleet useampia mun reseptejä niin olette huomanneet, että teen todella paljon munaruokia. Munat ovat loistavaa proetiininlähdettä ja niistä voi loihdita jos vaikka mitä herkkua. Ehkä mielestäni maailman monipuolisin ruoka-aines :)
Täältä löydät lisää herkullisia munakasohjeita:
https://hyvaahuomenta.fi/kasvismunakas/
https://hyvaahuomenta.fi/herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla/
https://avokadoajasitruunaa.fi/munakas-mustapapu-paprika-taytteella/
https://hyvaahuomenta.fi/mozzarella-tomaatti-munakas/
https://avokadoajasitruunaa.fi/pienet-herkkusieni-munakkaat/
https://hyvaahuomenta.fi/kasvisfritatta/
https://hyvaahuomenta.fi/porkkana-munakaspihvit/
Mozzarella-tomaatti munakas
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Aamu- ja välipalat2
servings10
minutes5
minutesAinekset:
4 kananmunaa (+ 1 rkl maitoa tai vettä)
1 kevyt mozzarella pallo (10% rasvaa)
uunissa paahdettuja tomaatteja (tai aurinkokuivattuja tomaatteja)
Tuoreita basilikanlehtiä
suolaa ja pippuria
punaista chiliä
n. 1 tl parmesaania raastettuna
Valmistus ohjeet:
- Vatkaa kananmunat kulhossa, lisää suolaa ja ripaus pippuria. Halutessasi lisää myös 1 rkl maitoa sekaan.
- Kuumenna pannu max. keskikuumaksi ja kaada puolet munaseoksesta pannulle. Pyörittele seos tasaiseksi. Vähennä lämpötilaa. Anna olla minuutin ajan.
- Pilko mozzarella pieniksi paloiksi ja lisää munakkaan keskelle puolet mozzarellasta. Lisää mozzzarellan päälle tomaatit ja basilika. Rouhaise päälle hiukan suolaa ja pippuria. Anna munakkaan hyytyä hetki. Taittele munakas nyytiksi ja käännä toisinpäin. Raasta parmesaania munakkaan päälle ja käännä toisinpäin. Toista kunnes munakkaasta on poistunut mozzarellan neste ja munakas on rapea pintainen.
- Nauti munakas salaatin tai esim. paistettujen perunoiden tai paistetun riisin kanssa.
Uunissa paahdetut tomaatit
- Kirsikkatomaatteja
- tuoretta timjamia tai kuivattu (yhtähyvin rosmariini sopii)
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Puolita tomaatit ja asettele ne leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Pirskottele päälle vähän oliiviöljyä. Ripauttele päälle mustapippuria ja suolaa. Lisää tuore timjami. tomaattien päälle. Jos olet valkosipulin ystävä voit laittaa valkosipulia joukkoon.
Paahda tomaatit uunissa 150 asteessa noin tunti.