Nämä ihanat letut sisältävät herkullisia satokauden juureksia, palsternakkaa ja porkkanaa. Lettujen päälle ja väliin lusikoidaan maustettua jogurttia ja tuoretta salaattia. Tässä sinulle super herkullinen ateriavinkki. Jos kaipaat lisää proteiinia niin löysäksi paistettu kananmuna tai fetamuruset sopivat loistavasti lettujen kanssa. Hyvää ruokahalua!
Tämän reseptin kehittelin 2020 Teemasuomalaisen marraskuun ruokaliitteeseen.
Palsternakka-porkkanaletut jogurtilla ja salaatilla
12-14 kpl lettuja
Palsternakka-porkkanaletut
- 300 g palsternakkaa
- 200 g porkkanaa
- n. 10 cm pätkä purjoa hienoksi silputtuna
- 1 tl Maldon suolaa
- timjamia
- mustapippuria
- 1 punainen chili
- 3 kpl kananmunaa
- 2-2,5 dl maitoa, mantelijuomaa tai kaurajuomaa
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
- öljyä paistamiseen
Jogurttikastike:
- 1 prk 5% kreikkalaista jogurttia (170g)
- 1 tl sitruunamehua
- 1/4 tl paprikamaustetta
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl hunajaa
- valkosipulia oman maun mukaan
- Lisäksi: retiisejä, kurkkua, porkkanaa, vesikrassia, pinaattia, salaattia yms.
Päälle paahdetttuja pekaanipähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)
- Kuori palsternakat ja porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Leikkaa purjo hienoksi silpuksi.
- Sekoita munat, maito, mausteet ja jauhot keskenään. Lisää raaste joukkoon.
- Lusikoi seosta kuumalle öljytylle paistinpannulle ja vähennä lieden lämpötilaa. Paista letut keskilämmöllä kullanruskeiksi.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset sekaisin.
- Tarjoa palsternakka-porkkanaletut jogurttikastikkeen ja salaatin kanssa. Ripottele päälle paahdettuja pähkinän muruja.
Vinkki: jos halut lisää ruokaisuutta, niin voit lisätä annokseen fetamuruja tai löysän kananmunan.
Täältä löydät lisää samanlaisia herkullisia ohjeita:
Terveellisemmät pinaattiletut
Palsternakka porkkana fritterit
Kikherne kasvispihvit
Kokopellin kasvispihvi
Porkkana-munakaspihvit