Kevyempi tomaattipiirakka

Kevyempi tomaattipiirakka

Kevyempi tomaattipiirakka valmistuu kaurajauhoista valmistetusta pohjasta, jossa on käytetty vain 3 rkl öljyä. Timjami maistuu mukavasti piirakkapohjassa. Täytteenä on mehukkaita tomaatteja, kevätsipulia, kevytkermaviiliä ja juustoa. Rapea pohja ja mehukas herkullinen täyte, siinä tämän piirakan salaisuus. Maistuu kahvipöydässä suolaisena piirakkana tai vaikkapa sunnuntai illan suolapalana. Seuraksi voit valmistaa raikkaan salaatin.

Kevyempi tomaattipiirakka
Kevyempi tomaattipiirakka

Kevyempi tomaattipiirakka

6 annosta

Pohja:

  •  3 dl valmiita kaurajauhoja tai vastaava määrä kaurahiutaleita jauhettuna
  • 1/2 tl Maldon merisuolahiutaleita
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl timjamia
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

  • 6 kypsää tomaattia
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 prk kevyt kermaviiliä (Pirkka 6%)
  • 1/2 tl Maldon merisuolahiutaleita
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus basilikamaustetta
  • 1/4 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi
  • 4 kpl kevätsipulivarsia tai 1 pieni sipuli
  • 1-2 tl hunaja Dijonsinappia
  • 1 rkl parmesaania täytteen sekaan ja 2 rkl päälle
  • 2 dl 10% juustoraastetta
  • koristele tuoreilla basilikan lehdillä
  1. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Irrota sormilla tomaateista siemenet. (Voit käyttää sisukset esim. pastakastikkeeseen). Levitä tomaatti viipaleet tasaisesti leivinpaperille päälle pellille ja ripottele suolaa päälle. Laita 225 asteiseen uuniin paistumaan muutaman minuutin ajaksi kunnes tomaatti viipaleet ovat saaneet väriä.
  2. Valmista pohja. Sekoita kulhossa kuivat aineet sekaisin. Jos sinulle ei ole valmista kaurajauhoa voit itse jauhaa kaurahiutaleet blenderillä hienoksi. Sekoita käsiä apuna käyttäen joukkoon kylmä vesi ja öljy. Taputa taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja sen reunoille. 
  3. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa n. 8 min.
  4. Sekoita sillä aikaa kermaviili, munat, mausteet ja raastetut juustot keskenään. Sekoita joukkoon myös pilkotut kevätsipulit. Jos käytät sipulia, leikkaa niistä renkaita ja kuulota hetken aikaa öljyssä pannulla.
  5. Kaada puolet täytteestä esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä tomaattiviipaleet tasaisesti ja kaada loput täytteestä tomaattiviipaleiden päälle. Ripottele vielä päälimmäiseksi 1 rkl parmesaaniraastetta.
  6. Paista piirakkaa 225 asteessa n. 20 min kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin.
  7. Tarjoa kevyempi tomaattipiirakka kylmänä tai haaleana sellaisenaan tai esim. raikkaan salaatin kanssa.

Täältä löydät terveellisempää tarjottavaa illanistujaisiin:
https://hyvaahuomenta.fi/kevatpiirakka/
https://hyvaahuomenta.fi/kasvispohjainen-pizza/
https://hyvaahuomenta.fi/tonnikalawrapit/
https://hyvaahuomenta.fi/terveellisempi-kasvispiirakka/
https://hyvaahuomenta.fi/kaurainen-juurespizza/

Kevyempi tomaattipiirakka
Kevyempi tomaattipiirakka

Voisit pitää näistäkin resepteistä