kevätpiirakka

Kevätpiirakka

Kevätpiirakka sisältää vihreää parsaa, pinaattia ja kevätsipulia. Piirakkaa on kevennetty kevyemmillä tuotteilla. Laitoin pohjaan 100 g voita, mutta voit laittaa 150 g, silloin piirakasta ei tule niin mureneva. Piirakkaan laitetaan 5 dl jauhoja, korvasin osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. Piirakka maustetaan vähin maustein ja pääosassa ovat kevään maut. Kevätpiirakka maistuu iltapalana, brunssilla tai vaikkapa vieraspöydässä.

Kevätpiirakka
Kevätpiirakka

Täältä löydät lisää piirakkaohjeita:
Kevyempi-tomaattipiirakka
Terveellisempi-kasvispiirakka/

Kevätpiirakka

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Pikkusuolaiset
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Baking time

35

minutes

Ainekset:

  • Pohja
  • 100-150 g margariinia/voita

  • 5 dl vehnäjauhoja ( tai 2 dl täysjyvä- ja 3 dl tavallista vehnäjauhoa)

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 prk (200g) kevyt kermaviiliä 6%

  • Täyte
  • 250 g parsaa

  • oliiviöljyä

  • 50 g babypinaattia

  • 1 dl kevätsipulinvarsia pilkottuna

  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa

  • 200 g kermaviiliä 6%

  • 1,5 dl juustoraaste 5%

  • (50 g kevyt fetaa)

  • 3 kanamunaa

  • mustapippuria ja ripaus suolaa

Valmistus ohjeet:

  • Pohja
  • Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää kermaviili sekaan. Taputtele taikina kulhon pohjalle ja anna sen levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
  • Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Laita pannulle tilkka oliiviöljyä ja paista parin minuutin ajan parsoja pannulla. Mausta suolalla ( ja sitruunamehulla)
  • Täyte
  • Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, juustoraaste, murustettu feta sekä suola ja mustapippuri. Lisää pienemmäksi leikattu pinaatti, persilja sekä kevätsipulit.
  • Voitele piirakkavuoka. Taputtele taikina ison piirakkavuuan pohjalle ja sivuille. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele parsatangot täytteen päälle. Halutessasi voit raastaa päälle lisää juustoa.
  • Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Kevätpiirakka

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Raejuusto-yrttimunakas

Raejuusto-yrttimunakas

Raejuusto-yrttimunakas on proteiinipitoinen, maukas ja helppo valmistaa. Käytin yrtteinä tuoretta basilikaa ja ruohosipulia. Täytteessä…

Katso ohje
Paahtokasvis wrapit

Paahtokasvis wrapit

Paahtokasvis wrapit, nam, ihanaa, suorastaan taivaallisen hyvää. Täysjyvätortillan sisällä, kerros itsetehtyä hummusta, paahdettuja kasviksia,…

Katso ohje

Löydät mut myös somesta – seuraa mukana!