Tässä takuuvarma resepti, joka maistuu varmasti kanamunaruokien ystäville. Vaihtelua annosmunakkaisiin saa käyttämällä eri kasviksia sen mukaan mitä milloinkin jääkaapista löytyy. Voit käyttää esim sipuleita, pinaattia, parsakaalia, tomaatteja, herkkusieniä, kaikkia sellaisia vihanneksia joita ei tarvitse sen kummemmin kypsentää. Pieni annos juustoraastetta kruunaa koko annoksen. Annosmunakkaat ovat loistava iltapala tai helposti mukaanotettava välipala.
Pieniin annosmunakkaisiin tarvitset (12 kpl):
- 10 kananmunaa
- 1-1,5 dl kevytmaitoa
- suolaa
- pippuria
Tomaattitäyte:
- pikkutomaatteja puolitettuna ja kieriteltynä bailikamausteella (tai tuore basilikaa)
- pinaattia pienittynä
- pieni pätkä punaista chiliä
- kevätsipulia
- kevyt juustoa raastettuna
Herkkusienitäyte:
- muutama herkkusieni pilkottuna (kevyesti pannulla paistettuna tai sellaisenaan)
- punainen paprika pieniksi pilkottuna
- valkosipulijauhe tai valkosipulia
- kevyt juustoa raastettuna
Kuumenna uuni 200 ° C asteeseen.
Vatkaa munien rakenne rikki. lisää maito, suola ja pippuri.
Voitele muffinssivuoka ( (paperiset, silikoni tai teflon) kevyesti öljyllä. Kaada seos muffinssivuokiin . Lisää haluamasi täytteet seoksen joukkoon ja lisää pinnalle n. ruokalusikallinen juustoraastetta.
Paista muffinsseja uunissa n. 20-25 min.
Lisää munakas reseptejä löytyy esim. täältä:
https://hyvaahuomenta.fi/silkinpehmea-munakas