Appelsiini chiavanukas on samaan aikaan raikas ja makea. Vanukas on mun mielestä super herkullinen. Ja miten helppoa sen valmistaminen onkaan, kaikki aineet sekaisin ja jääkaappiin. Helppo napata mukaan kiireessäkin, syöt sen sitten aamu- tai välipalana. Kannattaa kokeilla, jos et ole chiavanukasta vielä appelsiininmakuisena syönyt. Kerro mitä pidit?
Täältä lisää aamu-ja välipalaideoita:
Appelsiini-suklaa-chiavanukas
Mustikka-chiahilloa-ja-jogurttia
Mangotuorepuuro
Helppoja marjaisia välipaloja löydät täältä:
5 marjaisaa välipalaa
Appelsiini chia-vanukas
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Herätys, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo2
servings10
minutesAinekset:
3 rkl chian-siemeniä
1 dl kookosmaitoa tai sokeroimatonta mantelijuomaa
2 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
1 appelsiinin mehu (n.1 dl tuorepuristettua appelsiinin mehua)
0,5 tl appelsiininkuorta
n. 2 tl makeutta: hunajaa, karppisokeria, eyrytholia tai steviaa
(0,5 tl vaniljauutetta)
- Päälle
1 rkl pähkinöitä tai manteleita
Valmistus ohjeet:
- Valmista chia-vanukas sekoittamalla keskenään nesteet, jogurtti, chia-siemenet, makeutusaine, appelsiininkuori (ja vaniljauute). Tarkista maku.
- Lusikoi chia-vanukas pieniin lasipurkkeihin tai laseihin. Peitä kannella tai kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tekeytymään. Parhaimmillaan chia-vanukas on kuitenkin tekeydyttyään viileässä yön yli.
- Ripottele halutessasi pähkinöitä päälle.