Appelsiinilla maustettu granola/mysli on tehty kaurahiutaleista, pähkinöistä, kurpitsansiemenistä ja kuivatuista karpaloista. Granola maustetaan vaahterasiirapilla ja appelsiininkuorella. Voin sanoa että, tämä granola maistuu niin hyvälle.
Voit korvata pähkinät, siemenet tai marjat jollain toisella. Makeuden määrän säätelet sinä, jos pidät makeammasta niin lisää enemmän makeutta. Jos haluat kevyemmän version niin voit vähentää vaahterasiirapin määrää.
Tarjoa granola esimerkiksi jogurtin, rahkan tai jäätelön kanssa. Tai entäs jos lisäisit tätä ihanaan smoothie bowliin, nam. Lisää joukkoon vielä marjoja tai hedelmiä. Voiko ihananmpaa aamupalaa ollakkaan.
Kurkkaa nämäkin granola ohjeet:
Banaanigranola
2-x-granolajauhe
Itsetehty-granola
Appelsiinilla maustettu granola
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Herätys4
servings30
minutes40
minutesAinekset:
1 luomu appelsiini
2 rkl ruskeaa sokeria
10 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton)
3 dl pekaanipähkinöitä
1-2 dl kurpitsansiemeniä
3/4 tl Maldon suolaa
1/2 tl kanelia
0,5 dl kookosöljyä (sulatettu ja jäähdytetty)
0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
kuivattuja karpaloita
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Pese appelsiini ja raasta se hienolla terällä. Sekoita appelsiininkuori ja 2 rkl sokeria hyvin sekaisin niin, että appelsiini maustaa sokerin kauttaaltaan.
- Yhdistä isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, mausteet ja appelsiinisokeri. Lisää joukkoon kookosöljy sekä vaahterasiirappi/hunaja.
- Levitä seos leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista kiertoilmalla n. 20-25 minuuttia. Sekoita paiston puolessavälissä. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan, mutta silti granolan pitää olla paahtunutta.
- Anna granolan jäähtyä ja lisää kuivatut marjat joukkoon.
- Säilytä ilmatiiviissä astiassa. Granola säilyy hyvänä n. 2 viikkoa.