Gluteeniton ja vegaaninen granola, johon laitetaan banaanileivän raaka-aineita. Granola on varsin helppo valmistaa ja lopputulos on herkullinen. Lisää granolaa esim. jogurtin ja rahkan joukkoon ja lisää halutessasi banaaniviipaleita ja mehukeittoa.
Kurkkaa nämäkin granola ohjeet:
Appelsiinilla-maustettu-granola
2-x-granolajauhe
Itsetehty-granola
Banaanigranola
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Aamu- ja välipalatDifficulty: HelppoPrep time
15
minutesBaking time
50
minutesAinekset:
5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5 dl pähkinöitä (esim. pekaani ja saksanpähkinä)
2,5 dl paahdettua rouhittua pellavaa
1 tl kanelia
0,5-0,75 dl sulatettua kookosöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
1tl vanilijauutetta
1 muussattu ruskea banaani
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, rouhitut pähkinät, pellavarouhe ja kaneli.
- Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy, vaahterasiirappi ja muussattu banaani. Sekoita hyvin.
- Levitä granola seos tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.
- Laita granola uuniin n. 45-50 minuutin ajaksi. Käännä pari kertaa paiston välillä.
- Anna jäähtyä kunnolla. Granolasta tulee mureampaa kun antaa jäähtyä kunnolla.
- Murentele sopiviksi paloiksi ja laita ilmatiiviiseen astiaan.