Oisko tää sun seuraava grilli-illan hittiruoka? Joskus tekee mieli grillata jotain muuta kuin pelkkää kanaa tai kasviksia – ja silloin tää resepti on ihan täydellinen. Grillatut broilerileipävartaat yhdistää rapean leivän, maustetun kanan ja kivan salaatin, ja koko juttu viimeistellään tietty hyvällä dippikastikkeella.
Tää on vähän niin kuin grillattu kebab-salaatti, mutta helpompi ja hauskempi. Leipä saa grillissä ihanan rapean pinnan, broileri kypsyy meheväksi ja kaikki kasataan salaattipedille. Dippi tekee tästä just sen ruoan, jota tekee mieli dippailla sormin, haarukalla tai ihan millä vaan.
Ja mikä parasta: vartaat toimii loistavasti myös uunissa, jos ei ole grilliä tai sää ei suosi.
Näitä grilliruokia kannattaa myös kokkailla:
Grillatut broilerileipävartaat
Grillatut kesäkurpitsat balsamicolla
Herkullinen grillijälkkäri
Grillatut perunavartaat
Grillatut lohivartaat
Vege grillivartaat
Lisäksi:
Vinkki;
Jos et jaksa sekoitella kastikkeita alusta asti, niin ota yksi valmispussi (esim. ranch, valkosipuli, paprika tms.) ja sekoita se kermaviiliin, ranskankermaan tai kreikkalaiseen jogurttiin. Voit myös yhdistää ½ dl majoneesia ja 1 dl kermaviiliä – niin saat vähän täyteläisyyttä mukaan.
Maista, säädä ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Mausta kana: Leikkaa broileri kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää mausteet ja anna maustua hetki.
Valmistele leipä: Leikkaa leipä kuutioiksi. Suihkauta oliiviöljyä ja mausta valkosipulilla. Sekoita.
Pujottelu: Lado vartaisiin vuorotellen broilerin ja leivän paloja.
Grillaa: Grillaa keskilämmöllä noin 10 minuuttia käännellen, tai kypsennä uunissa tai airfryerissa.
Salaatti & tarjoilu: Tee salaattipeti (esim. sekasalaattia ja tomaatteja). Nosta vartaat salaatin päälle ja tarjoile dipin kanssa.
Seuraa somessa!
Onko arkiruokaideat vähissä? Jos kaipaat uusia, terveellisiä ja herkullisia reseptejä suoraan sähköpostiisi, olet oikeassa paikassa. Luvassa on satunnaista postia – vain parhaat palat silloin tällöin, ilman sähköpostitulvaa
© 2024 Hyvaa huomenta All rights Reserved. Design by Sonja