Pyttipannu on loistava arkiruoka, helppo valmistaa ja melko nopeakin. Tähän juurespannuun on laitettu porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, perunaa ja kidneypapuja. Voit esivalmistella ruuan jo edellispäivänä ja keittää juurekset valmiiksi. Löysäksi paistettu kananmuna sopii tämänkin pyttipannun päälle.
Suosittelen myös tätä punajuuripyttipannun ohjetta:
punajuuripyttipannu
Juurespyttipannu pavuilla
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatServings
2-4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesAinekset:
5 perunaa
3 porkkanaa
1 iso punasipuli
1 palsternakka
1 tlk kidneypapuja
1 tl paprikamaustetta
1,5 tl valkosipulijauhetta tai 2-3 kynttä valkosipulia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Leikkaa perunat kahteen tai kolmeen osaan (peruna kypsyy nopeammin). Laita juurekset suolalla maustettuun veteen kiehumaan n. 20 min ajaksi, kunnes ne ovat melkein kypsiä.
- Kuutioi kypsä peruna pienemmiksi kuutioiksi. Laita perunat, kypsät juurekset ja sipuli pannulle paistumaan. Lisää mausteet. Paista kunnes juurekset saavat väriä ja paistopintaa.
- Lopuksi lisää pavut ja paista vielä pari minuuttia
Notes
- Voit myös lisätä joukkoon esim. paprikaa, pinaattia tai parsakaalia. Lisää ne raakana pannulle mukaan.
- Juuresten kypsennys onnistuu uunissakin. 200 astetta n. 20 minuuttia.